23 oktober 2022
10:00

Huddinge IF P08:3 div 2

Referat: AIK P2008:UG - Huddinge IF P08:3 div 2

Denna tidiga söndagmorgon styrde kosan mot Solna, närmare bestämt Skytteholms IP för match mot AIK. Vi tar tag i taktpinnen omgående och skapar flera kvalificerade målchanser i matchens inledning. AIK i sin tur sticker upp med snabba kontringar men vårt försvar är med på noterna. I den 21:a minuten får Elyas W. en dubbelchans och på det andra skottet räddar en AIK försvarare avsiktligt med handen på mållinjen, får således rött kort och blir utvisad. Då det är en träningsmatch så låter vi AIK spela med full styrka, 11 spelare. Den efterföljande straffen placerar Elyas W. själv säkert i mål. Vi skapar fler farliga målchanser än hemmalaget och skulle nog ha gjort några fler mål men ställningen är 1-0 i halvtid. I den andra halvleken pressar AIK högre upp i banan, lyckas ibland att återerövra bollen högt upp i banan och de kommer även till betydligt fler avslut. Kvitteringen kommer redan i 43:e minuten på ett lurigt skott från nära håll och det ger hemmalaget en extra energiboost. AIK fortsätter i ett högt tempo och vi börja slarva lite med hemjobbet. Offensivt är vi fortfarande farliga och skapar målchanser som kanske borde resulterat i mål. Det är istället hemmalaget som lyckas att få in bollen i nätmaskorna, 2-1 på ett instick i den 48:e minuten och 3-1 på nick i den 53:e minuten. Därefter ser hemmalaget till att vara på försvarssida och satsa på kontringar. Vi lyckas att skapa flera farliga målchanser, bland annat blir Harry P.T bryskt fälld i straffområdet men domaren utdömer ingen straff. Istället blir det hemmalaget som utökar sin ledning till 4-1 på en vass kontring. Mirac K. fastställer slutresultatet i matchens slutminut efter en tilltrasslad situation i AIK:s-straffområde. Sammanfattningsvis var det en jämn, rolig och lärorik match. Extra kul vat det att få spela på en så fin arena som Skytteholms A-plan är.

Slutresultat: AIK - Huddinge IF 4-2